Prašau Jūsų palaikymo | Rasa Budbergytė

Prašau Jūsų palaikymo

Mieli bičiuliai,

Dėkoju už nemažą palaikymą iš partijos skyrių, iškeliant mano kandidatūrą į Europos Parlamento narių sąrašą nuo LSDP. Tikiuosi, kad jūs taip pat palaikysite mane netrukus vyksiančiame reitingavime. Nors ir nesu visai nepažįstamas veidas partijoje, o taip pat ir visuomenėje, visgi norėčiau trumpai pristatyti save ir nurodyti priežastis, kodėl mano kandidatūra yra verta jūsų tolimesnio pasitikėjimo bei palaikymo.

Gimiau Žemaitijoje, Plungėje, o Prienuose baigiau vidurinę mokyklą. Vilniaus universitete įgijau teisininkės išsilavinimą. Visa mano profesinė karjera yra susijusi su viešuoju sektoriumi. Gyvenimas pasisuko taip, kad teko gilintis į viešuosius finansus – buvau paskirta valstybės kontroliere. Vėliau dirbau Europos audito rūmuose Liuksemburge, kur buvau išrinkta į vienos iš kolegijų seniūnės pareigas. Grižus į Lietuvą teko priimti kitą profesinio kelio iššūkį – dirbti finansų ministre. Jau dveji metai esu Seimo narė, dirbu Seimo biudžeto ir finansų komitete bei esu Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja. Europos audito rūmuose teko dirbti net šešerius metus, todėl turiu sukaupusi nemažą patirtį atstovaujant Lietuvą europinėse institucijose, gerai žinau Europos Sąjungos teisės pagrindus, išmanau Europos Sąjungos institucijų funkcionavimą, o Europos parlamento komitetuose tekdavo pristatyti visos Europos Sąjungos auditų rezultatus. Laisvai kalbu ir rašau anglų kalba.

Esu mūsų partijos pirmininko pavaduotoja, dirbu aktyviai ir gerbiu kiekvieną iš Jūsų!  Darbe man svarbi komanda. Taip pat esu šeimos žmogus – vyras dirba teisininku, o sūnus yra studentas.

Pasisakau už lygių galimybių, stiprią ir solidarią Europos Sąjungą, kurioje būtų daugiau erdvės klestėti Lietuvai kaip nacionalinės gerovės valstybei. Mums svarbu kryptingai ir prasmingai ateityje naudoti Europos Sąjungos lėšas, investuojant jas į gerai apmokamų darbo vietų kūrimą, suaugusiųjų žmonių perkvalifikavimą ir socialinį saugumą.

Nuoširdžiai,

Rasa Budbergytė